Traditioner

Grejsdal Skole er en gammel og traditionsrig skole, og sammen med et fokus på en moderne skole i udvikling, mener vi også at det er vigtigt at holde fast i sine rødder ved at holde en række traditioner i hævd.

Herunder kan du se mange af de traditioner som vi med stolthed viderebringer.

Første skoledag

Første dag i børnehaveklassen er en vigtig dag for alle, derfor gør vi ekstra meget ud af at flaget bliver hejst, der bliver sunget en lille sang og skolelederen holder en tale hvor elever såvel som forældre bliver budt velkommen.

Morgensang

En gang om ugen samles alle elever og personale i gymnastiksalen, hvor vi holder morgensamling. Det foregår hver fredag kl. 08:10 og varer 15-20 minutter. Vi synger en eller to sange og der er en lille fortælling, lidt dagsaktuelt eller historisk, som skolens leder fortæller. Vi ønsker derefter hinanden god weekend og går tilbage til klasserne, hvor undervisningen går i gang.

Motionsdag

Hvert år i februar afholder skole motionsdag hvor alle elever løber "jorden rundt" efter poster. Skolen er priviligeret med en smuk fredet natur i baghaven og eleverne får motion samtidig med at de får oplevet den skønne natur.

Høstfest

Hvert år i sensommeren afholder skolen høstfest hvor vi indtager skolen til grill og hygge. Forældreforeningen står for at sælge forfriskninger og de forskellige klasser, har hver især arrangeret en bod hvor de kan tjene lidt til klassekassen.

Juleklippedag

I starten af december stævner bedsteforældre og elever sammen for at afholde juleklippedag. Der bliver klippet og klistret for at pynte skolen og duften af julekaffe og -kage spreder sig i gangene.

Trivselsdage

I løbet af året afholder vi også trivselsdage, hvor vi sætter fokus på den gode tone, hvordan man er en god kammerat eller på de sociale medier. Vi har også en tradition, hvor hele skolen tager på tur, når lindetræerne springer ud - datoen ligger ikke fast: her er det naturen, der bestemmer.

Skolefest med skolekomedie

Traditionen tro er det 5. klasse, der laver årets forestilling til skolefesten. Dette arbejde fylder meget i 5. klasse efter jul. Skolefesterne er delt, så små og store har hver som. og begge aftner optræder 5. klasse med deres skuespil. Det er forældreforeningen der står for at sælge forfriskninger, så de derigennem kan samle penge sammen, som eleverne kan få gavn af til særlige arrangementer. Udover skuespil er der diskotek og dans for både store og små.

Forårskoncert

Forårskoncerten lige før påske er en stor begivenhed, som alle deltager i. Alle eleverne optræder - både klasser og mindre hold. Der bliver øvet, danset og sunget på livet løs og med sommerfugle i maven indtages scenen på Domus, hvor op mod 500 publikummer er klar til at høre og se børnene optræde.

FIFA turnering

Efter nytår begynder børnene i sfo at træne til årets FIFA turnering (vi har sågar børn der melder sig ind i sfo udelukkende for at deltage). I løbet af et par intense uger spilles turneringen som styres af Torben. Den store pokal er klar til at blive graveret og tilråb fra "arenaen" kan høres i det meste af lille afdeling.

Jorden rundt

Fra tid til anden tager børnene en tur jorden rundt. Det er et gammelt udsagn som ingen ved hvor stammer fra. Det betyder at eleverne følger en bestemt hemmelig sti ind i de mørke skove bagved skoven og forhåbentlig kommer ud igen på den anden side af skolen.

De tre skræddere

Alle børn på Grejsdal Skole kender historien om de tre skræddere, som alle børn får at vide i børnehaveklassen. Det er en historie der er skrevet om området bag ved skolen hvor der går mange myter og de mystiske bakker og de gamle træer.

Sidste skoledag

Det er en stor dag for eleverne i 6. klasse når de skal forlade skolen og videre ud i livet. Dagen starter traditionen tro med morgenmad med personalet, en hyggelig morgensang samt den våde vandkamp med karamelkast og sidst men ikke mindst - bøllebank til eleverne i den traditionsrige rundboldkamp mellem 6. klasse og personale.